Nästa artikel
Mässa på Elmia i Jönköping
2022

Mässa på Elmia i Jönköping

Publicerad 7 september 2021 (uppdaterad 9 februari 2023)
Mässan på Elmia i Jönköping som anordnas av Kabe och Adria är i full gång. Vi var där och tog tempen. Mässan pågår fram till på söndag 12 september så än finns det tid till besök.
Husbil & Husvagn besöker just nu mässan på Elmia i Jönköping som Kabe/Adria ordnar. Den pågår fram till på söndag 12 september så missa inte att besöka den du också och kika på nyheter från Kabe, Adria, Sun living, Affinity samt tillbehör från Kama Fritid, Dometic och Truma mfl.

Det finns också möjlighet att provköra nya Kabe Royal X 780 LT på kombinationen Mercedes-Benz Sprinter och AL-KO chassi. Vi har provkört och kan skriva under på att det blir en personbilsliknande upplevelse bakom ratten trots att bodelen bakom är nästan 2,5 meter bred. Testbilen är dessutom lastad med 400 kilo last väl utspritt i bilen för att ge än mer verklighetsnära egenskaper.
 
På mässcampingen, som i vanlig ordning sköts av Caravan Clubs Smålandssektion verkar trivselfaktorn som vanligt hög och där såg vi den dubbeldäckade Kaben (se bildspelet) som nyligen köpts av Bosses Bil i Åsbro där den lär väcka en del uppmärksamhet bland förbipasserande och kunder. Vi passade på att fråga Bosse själv hur den är att dra bakom Volvon.
– Det är helt otroligt vilken uppmärksamhet den väcker hos allmänheten när man drar den. Annars är den förvånansvärt stabil och väldigt stadig att dra, säger Bo Strömberg.
Däremot vittnar han om en viss nervositet under viadukter och broar eftersom husvagnen är 4,4 meter hög och maxhöjden för att komma under viadukter är 4,5 meter.
 
Vill du boka plats och köpa biljetter till mässan och veckoslutet så hittar du mer information på kabe.se

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.